Prof.Dr.Barbaros Özer Lisans ve Yüksek Lisans derecelerini Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknlojisi Bölümünden, Doktora derecesini ise The University of Reading Department of Food Science and Technology (İngiltere)  bölümünden almıştır. 1998-2000 yılları arasında Yardımcı Doçent, 2000-2006 yılları arasında Doçent ve 2006 yılından bu yana tam zamanlı Profesör olarak çalışmaktadır. 2001 yılında İngiltere’de Doktora Sonrası araştırıcı, 2010 yılında ise Almanya’da Misafir Araştırıcı olarak çalışmıştır.  Çeşitli yıllarda, bölüm başkanlığı, yüksekokul müdürlüğü, üniversite senatosu üyeliği, fakülte yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur. Avrupa Hijyenik Tasarım ve Mühendislik Grubu (EHEDG) Türkiye alt-seksiyon eş-başkanı ve akredite eğitmenidir. Ayrıca, Gıda Güvenliği Derneği Bilimsel Danışma Kuruluna ve Türkiye Süt, Et ve Gıda Üreticileri ve Sanayicileri Birliği (SETBİR) Bilimsel Danışma Kuruluna başkanlık etmektedir.  2015 yılında kurmuş olduğu AR-GE ve Danışmanlık şirketi aracılığı ile ulusal ve uluslararası firmalara ve kurumlara danışmanlık ve mentörlük hizmeti de sunmaktadır. Prof.Dr.Barbaros Özer’in 100’ün üzerinde bilimsel makalesi ve kitap bölümü ile 4 adet kitabı bulunmaktadır.

  • Ankara Kalkınma Ajansı
  • Ankara Development Agency
  • BİLGİ HATTI
  • +90 (312) 310 03 00
  • T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
  • T.C. Ankara Kalkınma Ajansı
  • T.C. Ankara Valiliği
Copyright © 2019 Ankara Kalkınma Ajansı. | Tüm Hakları Saklıdır. www.tagtech.org.tr